Eesti Tuletõrjemuuseumi “Tänutähe” perepäevadel näeb ajaloolisi tuletõrjemasinaid

17. juuni
Eesti Tuletõrjemuuseum

Eesti Tuletõrjemuuseum

Reedel, 17. juunil, ootab Eesti Tuletõrjemuuseum kõiki „Tänutähe“ perepäevale. Sündmus toimub kell 12.00-15:00 muuseumi filiaalis Sakus (Päästekeskuse tee 1).

„Tänutähe“ pereüritusel saab näha ajaloolisi tuletõrjemasinaid, millest kuulsamad on pumbaauto Fargo (1930) ja auruprits Flader (1910), mida rahvasuus kutsuti Kärmas Katariina. Kohal on pallimeri, kus saab proovida, mis tunne on purjus peaga ujuda. Kell 13-14 on külas noorsoopolitseinik Kätlin Murre ja piirkonnapolitseinik Helen Kelo, kes tutvustavad politseiameti tööd.
Eesti Tuletõrjemuuseumi „Tänutähe“ perepäev on osa sel suvel üle Eesti toimuvatest üritustest, mida korraldavad erinevad muuseumid ja külastuskeskused koostöös Politsei- ja Piirivalveametiga. Ettevõtmise eesmärgiks on väärtustada politseinike tööd ning arendada osalejate omavahelist koostööd.