Tänutähe algatus avab suvel politseinikele 28 muuseumi uksed

17. mai

Lõvi Leo (002)

Energia avastuskeskuse poolt ellu kutsutud ühiskondliku märkamise algatuse „Tänutäht“ raames avavad 28 Eesti muuseumi ja külastuskeskkonda Eesti politseinikele ja nende pereliikmetele suvel uksed priilt. Politseinikud tutvustavad omalt poolt projekti kaasatud keskuste perepäevadel politseitööd.

Politseinike pered on oodatud uudistama näiteks Haapsallu Iloni Imedemaale Karlssoni tuppa, Kuressaarde 14. sajandist pärit Saaremaa lossi, Põlvamaale Varbusele Eesti Maanteemuuseumi näitusele ”Head teed!” ja sealsesse uude lastemuuseumi, Tartumaale Saadjärvele Jääaja keskusesse ehtsat mammutit, Valgamaale Sangaste lossi kuulsa krahv Bergi tegemisi, Tallinnasse Toompea lossi ja Pika Hermanni torni, Energia avastuskeskuse Euroopas ainulaadset välgudemonstratsiooni ning palju, palju muud põnevat Eesti mitmetesse toredatesse muuseumidesse.

Sel aastal on algatusega juba liitunud:

Saaremaa Muuseum

Sangaste loss

Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoone

Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe lossi tallihoone

Eesti Loodusmuuseum

Tervishoiumuuseum

Eesti Kaevandusmuuseum (endine Kohtla Kaevanduspark-Muuseum)

Eesti Maanteemuuseum

Jääaja Keskus

Eesti Vabaõhumuuseum

Tallinna Teletorn

Tallinna Tehnikaülikooli Muuseum

Energia avastuskeskus

Eesti Teatri-ja Muusikamuuseumi Särevi teatrituba

Toompea loss

Tartu linnamuuseum

Tallinna Botaanikaaed

Haapsalu piiskopilinnus

Eesti Raudtee-ja sidemuuseum

Iloni Imedemaa

Haapsalu raekoda

Ants Laikmaa muuseum

Tartu Ülikooli loodusmuuseum

Tartu Botaanikaaed

Tartu tuumavarjend

SA Rannarahva Muuseum (Viimsi vabaõhumuuseum)

Eesti Tuletõrjemuuseum Tallinnas

Eesti Tuletõrjemuuseum Sakus

„Tänutähe“ algatus arendab Eesti külastuskeskkondade vahelist koostööd ja tõstab üldiselt sõbralikkuse ja turvatunde fooni ühiskonnas. Lisaks väärtustab algatus politseiniku ametit. Politsei tuleb ”Tänutähe” perepäevadel meie sekka nõu andma ja oma igapäevaseid tegevusi ja tööd tutvustama. Algatus väärtustab ka perega ühiselt veedetud aega, sest pakub politseinikele koos peredega aja veetmise võimalust ning kõigile Eesti peredele perepäevadel osalemise võimalust. Enamikes „Tänutähe“ algatuses osalevates muuseumides on politseinikele uksed avatud kogu suve.

Energia avastuskeskus soovib, et projekt „Tänutäht“ jätkuks igal suvel ning erinevatel aastatel väärtustatakse samasuguse koostöö kaudu erinevate ühiskonna kaitsmisega tegelevate ametite tööd.

Rohkem informatsiooni leiab algatuse kodulehelt www.tänutäht.ee ning Facebooki lehelt https://www.facebook.com/Tänutäht-476289249231309/ Ka pidevalt uueneva „Tänutähe“ kalendriga saab tutvuda algatuse kodulehel ja Facebooki lehel. Sealt saab teada, millal ja millises muuseumis või külastuskeskkonnas perepäevad kavas on.

Algatus on mittetulunduslik ja seda juhivad Energia avastuskeskus ning loovagentuur Newton sel aastal koostöös Politsei- ja Piirivalveametiga.